Wanneer je een nieuwe accu koopt in onze webshop, wil je vanzelfsprekend ook graag je oude accu ergens inleveren zodat deze professioneel kan worden gerecyclet. De accu’s in onze webshop vallen onder de noemer ‘Klein Chemisch Afval’ (KCA) en mogen absoluut nooit zomaar worden weggegooid. Andere producten die onder de term KCA vallen zijn batterijen, medicijnen, verf en motorolie.

Lever jouw afgedankte accu altijd in bij een verzamelpunt bij jou in de buurt. Iedere gemeente heeft een milieuterrein waar afgedankte accu’s worden geaccepteerd. Is er geen milieuterrein bij jou in de buurt aanwezig, vraag dan bij een lokaal garagebedrijf naar de mogelijkheden voor het inleveren van jouw oude accu. Ieder bedrijf dat accu’s verkoopt aan de eindgebruiker is namelijk verplicht oude, afgedankte accu’s gratis in te nemen. Ook als je jouw nieuwe accu niet bij dat bedrijf hebt gekocht.

Ook AccuTotaal.com biedt je de mogelijkheid voor het inleveren van jouw oude accu. Je kunt jouw oude, afgedankte accu aan ons retourneren. Wij dragen vervolgens zorg voor een correcte afvoer van de afgedankte accu. De kosten voor het verzenden* van de afgedankte accu komen altijd voor rekening van de klant en worden, tenzij schriftelijk afgesproken, nooit door ons vergoed.

*Accu’s worden helaas niet door de reguliere PostNL pakketdienst verzonden. Stuur een e-mail naar [email protected] voor meer informatie over het verzenden van (afgedankte) accu’s.